Bij hun eerste optreden als Zuidoost United Walking Football Old Stars op het ADO-toernooi in Den Haag, hebben de Old Stars direct de eerste plaats binnen gesleept. Onder zeer warme omstandigheden werd ‘op routine’ menig tegenstander verslagen. Winnen is altijd leuk, maar belangrijkste doel is sociaal in beweging zijn. Een praatje, wat gezelligheid en natuurlijk het edele voetbalspel. Het team van trainer Gilbert Williams is na een proefperiode in de zaal afgelopen voorjaar gestart op het Bijlmersportpark. Een initiatief mede van het stadsdeel Zuidoost. Tijdens de afgelopen ALV is het sportaanbod van Zuidoost United uitgebreid met Walking Football en de heren en   dames zijn hierop direct lid geworden van Zuidoost United.

Wij van Zuidoost United feliciteren de Walking Football Old Stars, en heten hen welkom bij de club.

Warm en sportief ADO Den Haag OldStars toernooi

Maandag 19 juni 2017 is het jaarlijkse ADO Den Haag OldStars toernooi gespeeld in het Kyocera Stadion. Acht teams deden mee aan het toernooi in twee poules. De deelnemende teams waren; SEV Leidschendam, SweetLake OldStars, TAC’90 en het Amsterdamse Zuid Oost United, dat was vertegenwoordigd met twee teams. De ADO Den Haag OldStars waren met drie teams van de partij, waaronder het recent opgerichte team in Scheveningen.

Vanaf negen uur waren de deelnemers welkom in het Kyocera Stadion. Na een kopje koffie begon om tien uur het ochtendprogramma. In de poule fase speelde ieder team drie wedstrijden. Ondanks temperaturen rond de 30°C, werden alle wedstijden zonder veel problemen afgewerkt. Maar de flesjes water van Albert Heijn waren zeer welkom bij de deelnemers. Toen de poulewedstrijden klaar waren, schoven de OldStars aan voor een gezamenlijke lunch in de brasserie.

ADO Den Haag ondersteunt tijdens een aantal walking football toernooien het prachtige initiatief van de Haagse Hoed (onderdeel van de Daniel den Hoedstichting). De Daniel den Hoed Stichting haalt geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Elke stap dichterbij de genezing van kanker is ontzettend belangrijk. De stichting treedt naar buiten met de kreet: ‘Maak kanker kansloos’. Er werd gespeeld in hesjes van de Haagse Hoed en na afloop van het toernooi werd er onder de deelnemers gecollecteerd.

Na de lunch kwamen de teams weer terug op het veld voor nog twee wedstrijden per team, een kruisfinale en finale om de 1e, 3e, 5e of 7e plaats. Hier zaten een paar spannende wedstrijden tussen die met het schieten van penalty’s beslist moesten worden. De wedstrijd om de eerste plek was wat minder spannend: het 2e team van de bezoekers uit Amsterdam Zuid Oost wonnen ruim van SweetLake. SEV won de beker voor de 3e plaats door na penalty’s te winnen van TAC’90. De ADO Den Haag teams stelden op sportief gebied ietwat teleur, maar lieten hierdoor zien de ideale gastheer te zijn. Na het douchen en omkleden werd de dag afgesloten met een dankwoord voor de scheidsrechters en de organisatoren en kon Nicole van Menzis de prijzen uitreiken aan de acht teams!

Gedurende het toernooi was te merken dat het winnen van het toernooi niet het hoofddoel was, plezier stond voorop. Het toernooi gaf ook de gelegenheid aan geinteresseerden van voetbalverenigingen of welzijns/zorg-instellingen in de Haagse regio om meer informatie over het ‘walking football’  te ontvangen, en met eigen ogen te zien hoe het spel wordt gespeeld. In een samenwerkingsverband tussen de gemeente Den Haag, zorgverzekeraar Menzis en het Nationaal Ouderenfonds wordt in Den Haag en omgeving inspanningen gedaan om het ‘wandelend voetbal’ te promoten en ouderen te stimuleren om actief te worden of te blijven. Voor de huidige deelnemers is dat al niet meer nodig. Zij zijn OldStar voor de rest van hun leven!

Met trots vermeld ik dat de Walking Football Old Stars van Zuid-oost United als kampioen het toernooi van ADO Den Haag die op maandag 19 juni plaats vond als kampioen heeft beëindigd.

De topscorer van het toernooi was een Old Star van Zuid-oost United (Marlon Seinpaal) met 8 doelpunten.

Het was een goed geörganiseerde en leuk toernooi. Zeer sportief.

 

Vriendelijke sportgroet.

 

Gilbert Williams.

Walking Football Old Stars Ziid-oost United.