Invoering clubkaart en overstap naar volledig PIN.

PIN.png

Onderwerp:  Invoering clubkaart en overstap naar volledig PIN.

Beste ouders en spelers,

Na de zomerstop gaat Zuidoost United over op ‘cashless’ betalen. Dit betekent dat met ingang van 14 augustus 2017 het niet meer mogelijk is om contant te betalen.

Er is straks een aantal manieren om consumpties af te rekenen:

 • pinnen met je bankpas
 • contactloos betalen met je bankpas
 • betalen met je clubkaart

Waarom een clubkaart?

Dit doen we om aan de bar snel en simpel te kunnen betalen, zodat het barpersoneel je zo snel mogelijk kan bedienen. Daarnaast zorgt contant geld voor meer kosten en extra werk.

Vele sportverenigingen zijn onze club hierin reeds voorgegaan. De voordelen zijn dan ook duidelijk:

 • betaalgemak: snel afrekenen is prettig voor jou en voor de barmedewerkers
 • geen contante geldstromen meer: komt de veiligheid ten goede en scheelt veel administratieve rompslomp

Deze clubkaart is een betaalkaart, waarop saldo kan worden geladen. De kaart kan op de volgende manier worden opgewaardeerd:

 • Online via mijnlcs.nl (via iDEAL)
 • Via de KNIP app (uitleg volgt)
 • Aan de kassa via pin

 

LET OP:

De pas is gekoppeld aan een account waarvoor een e-mailadres nodig is. Het is belangrijk dat het account gemaakt wordt met het e-mailadres dat van jou bekend is bij de ledenadministratie van Zuidoost United. Zorg er dus voor dat de administratie in het bezit is van het juiste e-mailadres. Mocht je een wijziging willen doorgeven, dan kan dit naar: ledenadministratie@zuidoostunited.nl

 

Betalen met de clubkaart

Bij een betaling met de clubkaart is geen pincode nodig. Om af te rekenen wordt de clubkaart op de kaartlezer gelegd. Dat is alles. Als onvoldoende saldo op de kaart staat, kan de betaling omgezet worden in een PIN betaling of een betaling met een andere clubkaart.

Personen en gezinnen, die over een clubkaart beschikken, hebben geen geld of pinpas meer nodig: wel zo veilig en gemakkelijk. Bijvoorbeeld ook wanneer kinderen zelf iets aan de bar mogen kopen van hun ouders. Ook voor elftallen is een clubkaart een handig betaalmiddel voor de team-/bierpot.

We beseffen dat er een (beperkte) gewenningsperiode zal zijn, met name voor jeugdspelers van buitenaf die zelf nog geen pinpas hebben en zonder ouder naar uitwedstrijden gaan. Er wordt in ieder geval gezorgd dat op het sportpark en in onze communicatie naar andere clubs, goed en duidelijk wordt aangegeven dat er niet met contant geld kan worden betaald.

De praktijk bij andere sportverenigingen heeft uitgewezen dat het snel went en na verloop van tijd nauwelijks meer tot problemen leidt. Het is gebleken dat in één keer overstappen naar contactloos betalen uiteindelijk beter en duidelijker is voor iedereen dan het werken met een overgangsperiode.

De komende maand zullen we nog meer nieuws publiceren over de clubkaart.  Hou onze website dus goed in de gaten.

Wat kun je nog verwachten:

 • Een leuke introductie actie!
 • Uitgebreide informatie en instructies over het registreren en opwaarderen van de kaart.
 • Informatie over waar en wanneer de kaart opgehaald kan worden.
 • Informatie over de administratieve afhandeling