Tijdens de ALV van 13 juni 2018 heeft voorzitter Ronald Esajas zich teruggetrokken als bestuurslid van Zuidoost United. Ronald was betrokken bij de oprichting/fusie van Zuidoost United in 2010, was uiteraard al langer bestuurlijk actief bij voorloper KSJB (Kerngroep Surinaamse Jongeren Bijlmer) wat samen met sv Bijlmer op is gegaan in Zuidoost United. In maart 2018 was Ronald in totaal 30 jaar actief als bestuurslid, een enorme periode van vakmanschap en passie voor de club. En wat wel eens vergeten wordt. Het werk van bestuurder is gewoon vrijwilligerswerk, zo ook voor Ronald Esajas. Dertig jaar was tevens voor Ronald het signaal om zich terug te trekken als voorzitter, wat formeel 30 juni zal zijn. Bestuurslid Irene Drenthe gaat door en weet zich vergezelt van twee ad-interim bestuursleden. Nadere invulling en verdeling van de taken volgt nog. En Ronald is niet weg, blijft actief voor Zuidoost United in de Sponsorcommissie, zal aanwezig zijn bij de Vitaliteitssessies en met regelmaat blijven we hem zien met de fluit op het veld om de wedstrijden van onze jeugd in goede banen te leiden. Uiteraard volgt er nog een moment dat we Ronald gaan  bedanken voor zijn bestuurswerk, dat zal op een later tijdstip zijn. En tot slot wensen we het nieuwe bestuurstrio alle succes toe.