KNVB Voorzitterscongres

Datum: 
zaterdag, 23. september 2017 - 9:30
Beschrijving evenement: 

Voorzitterscongres 2017

                            De tijden veranderen. De samenleving verandert, evenals de rol van sport en de sportvereniging daarin. De wensen van voetballers én vrijwilligers veranderen. En dus is de vraag: hoe speel je hier als vereniging op in? Verander je mee? En zo ja, hoe?                        

Vaders en moeders die uren opofferen om kantinediensten te draaien, kleedkamers schoon te maken en lijnen te trekken op de velden. Die voor dag en dauw in de weer zijn om de meute van later die dag zorgeloos te laten voetballen. Voetbalverenigingen drijven op vrijwilligers.

Steeds lastiger

Maar het wordt steeds lastiger voor bestuurders om alle plekken bezet te krijgen. Op vrijdag 12 mei 2017 is er met zestig bestuurders over dit onderwerp, de vrijwilligersproblematiek, gesproken. Tijdens de aankomende editie van het Voorzitterscongres willen we dit thema verder bespreken. 

<img src="http://assets.knvb.nl/sites/knvb.nl/files/styles/ls-320x180/public/field..." width="320" height="180" alt="" />

Laat de vrijwilliger niet verloren gaanLees hier meer over de bijeenkomst op vrijdag 12 mei.

Naast de maatschappelijk ontwikkeling waar wij met z’n allen niet altijd grip op hebben is er ook vanuit de voetbalwereld een verandering ingezet. Pupillen in de leeftijdscategorie onder 8 en onder 9 jaar starten komend seizoen met het spelen van de nieuwe wedstrijdvormen 6 tegen 6. Wedstrijdvormen die zijn ontstaan door het spelplezier en de ontwikkeling van pupillen centraal te stellen.

Kind centraal

Hoe zorg je er als vereniging voor dat kinderen zoveel mogelijk plezier aan het voetbal beleven?

Hoe zorg je er als vereniging voor dat kinderen zoveel mogelijk plezier aan het voetbal beleven? Bewustwording van het gedrag van kinderen en welke rol volwassenen daarin spelen is daar een onderdeel van. Tijdens de aankomende editie van het voorzitterscongres wordt er ingegaan op dit thema en de vraag hoe je als vereniging kan werken aan een optimaal voetbalklimaat voor kinderen, waarbij spelplezier en ontwikkeling centraal staan.  

Vanuit deze gedachte werken clubs en de KNVB samen hard aan een mooie toekomst. Hierin heb jij als voorzitter van één van de clubs een belangrijke taak. Je vertegenwoordigt de belangen van je leden en je bewaakt het collectief; de vereniging! Daarom nodigt de KNVB je graag uit voor het KNVB Voorzitterscongres 2017.

Verschillende locaties

Dit jaar wordt het congres gehouden op drie verschillende locaties. Bekijk hieronder welke.

DatumTijdPlaats
Vrijdag 8 september18:00 – 22:00 uurPSV, Philips Stadion Eindhoven
Vrijdag 15 september18:00 – 22:00 uurPEC Zwolle, MAC³PARK stadion
Zaterdag 23 september9:30 - 12:30 uurKNVB Campus, Zeist