Je bent hier
Home > Evenement > Selectiedag WK Walking Football
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Selectiedag WK Walking Football

april 30

Het Nationaal Ouderenfonds vaardigt dit jaar voor de eerste keer een Nederlands team af naar het WK walking football. Op zaterdag 12 mei vindt het WK plaats in het Engelse Bristol. Het team bestaat uit vier ex-Internationals en vijf te selecteren spelers op de selectiedag voor het WK walking football. Een selectiedag die op maandag 30 april wordt georganiseerd in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Inmiddels hebben tweehonderd 65-plussers een uitnodiging ontvangen voor deze bijzondere dag. Gedurende de dag kunnen de deelnemers laten zien hoe fit ze zijn, hoe ze met pers om kunnen gaan, welke sociale vaardigheden ze bezitten en welke grappen ze kunnen maken. Bondscoach Sjaak Swart bepaalt, samen met Kees Kist, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en het Nationaal Ouderenfonds, wie met de ex-Internationals meegaan naar Bristol.

Onder de geselecteerden voor de selectiedag bevinden zich ook Walking Football-deelnemers van Zuidoost United, namelijk: Frans Tevreden, Frank Kranenburg, Eke Esajas, en Sonny Esajas. Wij willen hen feliciteren met de eerste selectie en uiteraard wensen wij hen veel succes aanstaande maandag. Zij kunnen in de voorbereiding rekening houden met de inzichten van Swart: “Bij walking football gaat het niet alleen om beweging, maar vooral ook om de sociale eigenschappen van de spelers.”

Het Nationaal Ouderenfonds is landelijk de kartrekker voor het concept OldStars Walking Football.

Gegevens

Datum:
april 30
Top