Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Surinaamse OldStars – Molukse OldStars

1 juni, 2018 @ 12:00 - 13:00

Een doorbraak in de wereld van OldStars walking football: op vrijdag 1 juni spelen de OldStars met een Molukse afkomst tegen de OldStars met een Surinaamse achtergrond. Deze onderlinge potjes staan op het programma van de jaarlijkse Almelo City Cup. Het Polman Stadion, de thuishaven van Heracles Almelo, is het toneel voor deze bijzondere ontmoetingen.

Platform voor nieuwe teams
Stichting Gold Stars Heracles biedt in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds een platform aan de nieuwe OldStars-teams. “We willen tijdens de Almelo City Cup graag een plek creëren voor nieuwe teams. Om ze te laten zien welke sfeer OldStars walking football met zich meebrengt en om nog meer enthousiasme te generen bij de deelnemers”, luidt de toelichting van Huib Rouwenhorst. Als bestuurslid en als speler is Rouwenhorst verbonden aan de stichting Gold Stars Heracles Almelo.

Het Nationaal Ouderenfonds zet in de uitrol van het concept actief in op het verbinden van Nederlandse ouderen met een migrantenachtergrond. “Ik heb over dit initiatief meerdere malen contact gehad met Johan Annema, landelijke projectleider OldStars walking football”, bevestigt Rouwenhorst.

Dat contact heeft Joop Kols ook. De KNVB-docent met Molukse roots is eerder dit jaar een samenwerking aangegaan met het Ouderenfonds om actief op zoek te gaan naar OldStars met een Molukse achtergrond. Kols zet zijn netwerk in om in alle delen van Nederland ouderen enthousiast te maken voor OldStars walking football.

Succesvolle aanpak
Die aanpak heeft succes; het door Kols te verzamelen team reist op 1 juni af naar Almelo voor het bijzondere evenement. Kols: “In mijn eigen regio, Barneveld, hebben veel Molukse ouderen aangegeven interesse te hebben. Ik ga nu in samenwerking met het Ouderenfonds een kennismaking organiseren en daarna gaan we op weg naar het evenement in Almelo. Hopelijk heb ik tegen die tijd zo veel spelers dat we twee teams in het veld kunnen brengen.”

Hij gaat onderwijl verder met het werven van spelers, ook in andere regio’s. Venlo en Assen heeft hij ook al bereikt en door middel van ambassadeurs wil hij ook daar spelers vinden voor zijn initiatief. “Ik ben ook nog van plan om oud-profs als ambassadeurs te benaderen, dan moet je denken aan Simon Tahamata en Sonny Silooy. Beide hebben een Molukse achtergrond en spreken tot de verbeelding bij de doelgroep.”

Heracles als gastheer
Ondertussen in het enthousiasme bij Rouwenhorst over het Heracles-gastheerschap is groot. “We hopen twee teams van zowel Surinaamse Nederlanders als Molukse Nederlanders te mogen verwelkomen. Zij hebben op de laatste dag van ons driedaagse evenement een plek in het programma. Daaromheen kunnen zij uiteraard genieten van het evenement zelf”, blikt hij vooruit. “We willen een visitekaartje afgeven voor deze nieuwe OldStars.”

De Almelo City Cup, het grootste OldStars walking football-evenement in Nederland, vindt dit jaar van woensdag 29 mei tot 1 juni plaats. Meer informatie over het evenement is te vinden op: https://almelocitycup.nl/.  De ontmoetingen tussen de Molukse OldStars en de Surinaamse OldStars staan gepland tussen 12.00 uur en 13.00 uur.

Gegevens

Datum:
1 juni, 2018
Tijd:
12:00 - 13:00