Op een zonovergoten Bijlmer Sportpark vond op zaterdag 20 april alweer het vierde Orlando Bottse Pastoernooi plaats. Het toernooi is vernoemd naar ons erelid de heer Bottse die helaas verhinderd was om de prijzen uit te rijken. Al vroeg waren alle spelers aanwezig zodat de wedstrijden op tijd konden beginnen. Dit jaar was er ook plaats ingeruimd voor de Mini’s die uiteraard op speelse wijze hun bekwaamheid aan het publiek toonden. Het bestuur van Zuidoost United en de organisatie waren ook blij met de hoge opkomst van ouders tijdens dit evenement.

Op het hoofdveld starten om tien uur de overige twee poules namelijk de jeugd 9 en 10 jaar in een poule en de jeugd 11 en 12 jaar in de tweede poule. Het werd op beide velden een spannende gebeurtenis tussen de diverse jeugdteams. Omdat Zuidoost United het heel belangrijk vindt dat spelers respect voor elkaar hebben en voor de tegenstander zijn er bij dit toernooi niet alleen prijzen voor de twee winnende teams maar ook voor de sportiefste speler in beide categorieën. Maar voetbal blijft ook een competitie-element in zich hebben en daarom ook een prijs voor de beste speler per categorie.

Rond 11 uur, na dik een uur speelplezier, was er de eerste prijsuitreiking en wel voor de Mini’s Na eerst op het veld een groepsfoto te hebben genomen werden ze allemaal op het podium geroepen omdat ze zo hun best gedaan hadden, werden ze allemaal tot kampioen uitgeroepen. Elke speler kreeg een attentie en een ijsje en een appel en de spelers konden voldaan naar huis toe.

De oudere jeugd moest toen nog ruim een uur aan de slag voordat het voor hen zover was. Er werd verbeten gestreden onder deskundige leiding van hun trainers en uiteraard met toezicht van de diverse scheidsrechters.

Na ruim twee uur speelplezier kon tegen een uur de uitslag worden bekend gemaakt:

Sportiefste Spelers:                                                              Beste speler/keeper:

Onder 9 jaar: ELIAS                                                          YOUSEF (team 12-2)

Onder 12 jaar: GERAIN                                                   SYREA (team 11-3)

 

En de teamprijzen gingen naar de winnende teams:

De JO11-3 en naar het team JO12-2

Voor de jongsten was er een beker en voor de oudere jeugd nieuwe voetbalschoenen als hoofdprijs. Voor allemaal was er een ijsje en een gezonde appel.

Het bestuur van Zuidoost United wil alle vrijwilligers van de horeca, de trainers van alle teams de scheidsrechters en het wedstrijdsecretariaat hartelijk danken voor hun inzet om dit toernooi weer tot een succes te maken. En ook de verschillende sponsoren die niet genoemd willen worden Hartelijk dank.