Komende zomer krijgen we tijdelijk nieuwe buren in de vorm van een hockeyveld voor de hockeyvereniging Rubicon i.o. Daarna wordt de randen van het park bebouwd (met dus in feite Zuidoost United in je achtertuin).

Bericht:

Aan de oostrand van het Nelson Mandelapark komen ongeveer 1000 nieuwe woningen, aangevuld met voorzieningen. De gemeente kijkt of het park nog aansluit bij de wensen van gebruikers en waar de kwaliteit van het park verbeterd kan worden.

Dit plan is niet nieuw. In 2005 is voor de woningen en het park al een stedenbouwkundig plan gemaakt. Door de crisis is de woningbouw uit dat plan nooit uitgevoerd. Wel is het park in 2011 verbeterd. Nu de crisis voorbij is, is er veel behoefte aan nieuwe woningen en die worden daarom alsnog gebouwd.

Het plan uit 2005 past niet meer voldoende bij wat we nu belangrijk vinden. Ook moet het aansluiten op wat er in de omgeving van het park gaat gebeuren.Zo wordt over een gedeelte van de A9 de Gaasperdammertunnel gebouwd, waarbij er op de tunnel een groot stadspark zal worden aangelegd. En we zijn plannen voor nieuwbouw rond het Bijlmer Sportcentrum.

Samen met de buurt komt er daarom een nieuw stedenbouwkundig plan. Het duurt nog even voor de woningen en de voorzieningen er staan. In de tussentijd komt vanaf zomer 2019 een tijdelijk half hockeyveld aan de oostrand van het park. Het veld gaat weer weg als de bouw begint en kan voor maximaal 5 jaar op deze plek blijven.

Er staat een informatiepunt in het Nelson Mandelapark. Hier kunt u de plannen bekijken en al uw vragen stellen. U kunt hier ook uw wensen en ideeën vertellen. Het informatiepunt is open wanneer u de vlaggen buiten ziet staan. Dat is meestal op maandag en donderdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Het informatiepunt staat aan het Kraaiennestpad, ter hoogte van de Total (nabij de Gooiseweg).

Con­tact: Jessie Vols, omgevingsmanager, 06 3037 4279
nelson­man­de­la­park@am­ster­dam.nl