Freek Leker, hij was al bij de start van Zuidoost United in 2010, actief als vrijwilliger van de vereniging. Freek is dan ook doorgestroomd vanuit KSJB, de club met de gezelligste kantine, en samen met sv Bijlmer voorganger van Zuidoost United. De kantine was de zaterdag van het Ouder Kind Toernooi de plek om Freek te huldigen tot Erelid van Zuidoost United. Dit vanwege zijn al jarenlange vrijwilligersdiensten voor de vereniging. Onder luidt applaus van een volle kantine kreeg Freek het erelid speldje opgespeld door bestuurslid en vrijwilligerscoordinator Rob Wiersma. De bij passende bloemen werden aangereikt door voorzitter Irene Drenthe.

Freek is na Ryan Gravenberch (2016) het tweede Erelid van de vereniging. Normaal gesproken wordt het speldje uitgedeeld tijdens de ALV (26 juni a.s.), maar dan is Freek verhinderd. En op deze Ouder en Kind dag waren alle bekenden en de jeugdspelers aanwezig. Freek gefeliciteerd en nog vele jaren bij de club toegewenst.