Dat de stap vanuit Zuidoost (United) naar het profvoetbal mogelijk is, hebben al vele tientallen Zuidoosters bewezen. Bekend is het artikel van de Bijlmer Boys (kerstartikel VI enkele jaren geleden). Maar het is nog steeds actueel. Deze week verkast Zuidooster Guus Til van AZ naar Spartak Moskou. Een pracht transfer. Hij is niet de enige Zuidooster die opvalt de laatste week. Onze oud speler Myron Boadu is na een jaar blessureleed terug in de basis bij AZ en hoe. Zowel Europees als bij de opening van de KNVB-competitie wist Myron fraai te scoren (en assists af te geven). Uiteraard zijn wij van Zuidoost United trots op elke speler die een mooi vervolg heeft in een Europese of in de Vaderlandse competities (niet alleen spelen Zuidoosters in de Eredivisie en KK-divisie, ook bij de hoogste amateurs als 2e en 3e Divisie komen we volop Zuidoosters tegen). Het is mogelijk, maar voor de goede orde: ook niet voor iedereen. Belangrijkste is dat je plezier hebt in het spelletje, en bij de club Zuidoost United.

Overigens tipte NOS-commentator Arno Vermeulen, Myron als de nieuwe spits voor Ajax. We gaan het mee maken. En Zuidoost United blijft hard werken aan de talentvorming van elk kind (maar ook aan die van vrijwilligers/trainers).