Het afgelopen weekend nam Zuidoost United het in Duivendrecht op tegen CTO’70. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de ploeg uit Amsterdam Zuidoost. Voor drie spelers van de ploeg van trainer Gwendell van Riemsdijk is deze week anders dan normaal. De drie, Zyvairo Ritfelt (16), Yaro Hirasingh (16) en Cherisio Goudland (18), zijn deze week op proef bij het Deense Odense BK.

Zondag werd er, samen met hun begeleider Van Riemsdijk, koers gezet naar Denemarken. Maandag stond er een oefenwedstrijd op het programma. Het tweede elftal van Odense nam het op tegen een club uit de eerste divisie van Denemarken. De wedstrijd ging met 4-2 verloren, maar de spelers van Zuidoost United konden wel hun kwaliteiten demonstreren. Hirasingh speelde de volledige 90 minuten, Ritfelt speelde een helft mee.

Voor Goudland was het niet de eerste stageperiode in Denemarken. De voormalig jeugdspeler van FC Volendam was in het voorjaar ook al op proef in Odense. Voor Ritfelt (oud FC Twente) en Hirasingh was het de eerste stageperiode bij de ploeg die uitkomt op het hoogste Deense niveau.

Van Riemsdijk licht toe dat een stageperiode bij een betaald voetbalclub totaal wat anders vraagt dan wedstrijden spelen voor Zuidoost United, dat uitkomt in de vierde klasse zaterdag. Voor een stageperiode bij een club van het formaat van Odense kunnen spelers zich maximaal opladen. Van Riemsdijk wil zijn spelers leren dat ook te kunnen doen bij wedstrijden van Zuidoost United. Zodat de spelers zich op mentaal vlak verder kunnen ontwikkelen en de stap naar een BVO kunnen maken.

Dit weekend neemt Zuidoost United het op tegen Wartburgia.

Bron: www.hetamsterdamschevoetbal.nl