In het seizoen 2019/’20 viert de KNVB dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Om dit jubileum te vieren wordt een ode uitgebracht aan het ‘amateurshirt’ en is er een jubileumshirt ontwikkeld waarvan elke amateurvereniging in Nederland één exemplaar krijgt.

Afgelopen zaterdag is dit KNVB jubileumshirt geruild voor een shirt van Zuidoost United (zie foto).

Op de foto: Rob Wiersma (secretaris Zuidoost United), Freek Leker (wedstrijdsecretaris Zaterdag Zuidoost United), Martijn Dingemans (KNVB) en scheidsrechter Emar Bona.

Het patroon op dit jubileumshirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die terug te vinden zijn op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Zo wordt 130 jaar amateurvoetbal verenigt in één shirt.

Uiteraard feliciteert Zuidoost United de KNVB met dit bijzondere jubileumjaar.