Het begint al een traditie te worden, de jaarlijkse KerstBingo voor de hardwerkende Vrijwilligers van Zuidoost United. Vrijwilligerscoordinator Rob Wiersma had weer een mooi programma gearrangeerd, hapjes en drankjes voor de vrijwilligers, voorbereid en geserveerd door stagiairs, een Bingomaster met 2 ronden Bingo en de Vrijwilliger van de Maand verkiezing.

De KerstBingo werd dit keer vooraf gegaan door de najaars-editie van de Algemene Ledenvergadering (zie ander artikel). De vroege bezoekers van de Bingo konden zo mooi aanschuiven bij de ALV. Zo rond 20.30 uur (iets later, een enkele Bingo deelnemer stond voor de deur van de Bijlmer Sporthal) mocht Bingomaster HP het startschot geven voor de 1e ronde Bingo. Voordat dit los ging werd voorzitter Irene Drenthe naar voren geroepen en uiteraard werd haar door de hele zaal alle sterkte toegewenst. In zeer korte tijd heeft Irene zich als persoonlijkheid ontwikkeld binnen de vereniging.

Voor de deelnemers een drietal Bingo-rijtjes. Volle kaart is Bingo. Een valse Bingo is een kerstliedje zingen. Helaas waren de vrijwilligers wat minder muzikaal deze vrijdagavond. En de prijzen gingen over van de prijzentafel naar de deelnemers van de KerstBingo. Veel (ING)drinkbekers gingen over de tafel, Edith mocht de mosselpan meenemen, Freek de fles Leffe, André mocht maar liefst drie keer achter elkaar aanschuiven aan de tafel, een lederen schrijfmap voor Donovan, maar liefst 2 voetballen voor Gilbert Williams, met andere woorden, de wandelvoetballers kunnen weer helemaal los, een heerlijke 43-fles, veel chocolade en andere lekkernijen, uiteindelijk was er voor iedereen een prijs.

Tijdens de pauze mocht Vrijwilligerscoordinator Rob Wiersma de prijs uitreiken voor Vrijwilliger van de Maand. Zowel eentje voor Voetbalzaken als voor de Horeca.

Ook tijdens de 2e ronde KerstBingo geen valse Bingo’s. Ook dit keer gingen ca. 75 prijzen over naar de deelnemers. Er was ca. 40-50 vrijwilligers opgekomen, die tijdens de pauze en tijdens de rondes ruim werden voorzien van snacks, pinda en andere hapjes. Een culinair festijn was het.

Tot slot was er uiteraard dankwoord voor de organisatie. Vrijwilliger G-voetbal Arnold Mijnals dankte speciaal nog even Irene voor haar vele werk de afgelopen jaren. En dan was er nog een kleine verrassing voor de deelnemers. In 2020 bestaat Zuidoost United alweer 10 jaar (2010-2020). Voor alle aanwezige vrijwilligers was er een warme sjaal om de komende strenge winter in te gaan. Er wordt zowaar een clublied gezonden, dat ging van “Zuidoost, Zuidoost, Zuidoost, Zuidoost”. Ofwel Trots op de Bijlmer. Het credo van de vereniging Zuidoost United. Het was een geslaagde avond.

Later deze week nog aanvullende foto’s.