Geen kampioenschappen en ook geen degradaties, dat is de uitkomst van het besluit van de KNVB om per direct de amateurcompetitie te stoppen, dit uiteraard om de verspreiding van het Corona virus niet verder te verspreiden. Een logische keuze, gezondheid van de bevolking voorop.

Wel sneu voor de teams die al op weg waren om kampioen te worden, een aantal jeugdteams maar ook Zuidoost United 1. Na hun laatste overwinning, met 0-7 uit bij Sloterdijk, en 13 punten voor op 1e concurrent Volewijckers en 14 punten op stadsdeel genoot FC Amsterdam (v/h FC Amstelland) was het Kampioenschap binnen handbereik voor het vlaggenschip van Zuidoost United, met de wetenschap dat na 16 wedstrijden al meer dan 100 doelpunten waren gescoord.

Erelid en wedstrijdsecretaris Freek Leker aan het woord in Het Parool van woensdag 1 april over de KNVB beslissing: “De keuze om te stoppen snap ik heel goed, maar het voelt als een dubbele straf. Lang niet mogen voetballen en ook een verdiende prijs mislopen. Al het moois van dit seizoen  was helaas voor spek en bonen. Ik heb de coaches en spelers nog niet gesproken, maar ze zullen nog wel een tijdje knap chagerijnig zijn. Al snapt iedereen de situatie”.

Het vervolg en de start van de nieuwe competitie is nog onbekend. Zeker is dat het 4e Paas Orlando Bottse toernooi niet doorgaat. We houden u via de website en de andere communicatiekanalen op de hoogte van de ontwikkelingen.

Webredactie Zuidoost United.