Bericht Sportpunt gemeente Amsterdam.

De wereld waar we in leven staat sinds enkele weken compleet op zijn kop. De meeste activiteiten zijn compleet tot stilstand gekomen en hoe de directe toekomst er uitziet blijft onzeker. Gezondheid is op dit moment het allerbelangrijkste. We hopen dat u en uw naasten gezond zijn, en u zich aan kunt passen aan de beperkende omstandigheden waarin we nu allemaal leven.

Het bericht van het kabinet over het verlengen van de huidige maatregelen tot en met 28 april kwam voor niemand als een verassing. Dat maakt het echter niet minder lastig en onzeker voor ons allemaal.

Deze maatregelen raken ons allemaal en zorgen ervoor dat we dat wat we het liefste doen niet meer kunnen doen op de manier die we gewend zijn. Het betekent ook dat het lastig is om de Amsterdammer de kans te geven beweging te blijven.

Verlenging sluiting sportaccommodaties

Het verlengen van de huidige maatregelen zorgt ervoor dat we genoodzaakt zijn om onze sportaccommodaties gesloten te houden tot en met  28 april. Hierbij gaat het om alle gemeentelijke sportparken, sporthallen, gymzalen en zwembaden.

FAQ

De huidige situatie levert veel vragen op, ook op het gebied van sport. Dat merken we aan de vragen die binnen komen bij de gemeente. Bijvoorbeeld van ondernemers en zzp’ers die hun broodwinning in gevaar zien komen. Of van verenigingen over hoe het nu verder gaat met contracten, subsidies, restitutie van zaalhuur of, lopende projecten.

Om zoveel mogelijk het meest actuele antwoord te kunnen geven op alle vragen hebben we een FAQ  (https://www.amsterdam.nl/sport/corona-sport/) over sport ingericht op onze website. Hier verzamelen we zo veel mogelijk informatie of verwijzen door naar organisaties of websites waar het juiste antwoord te vinden is. We zorgen zo dat nieuwe ontwikkelingen of nieuwe regelingen voor ondersteuning snel kunnen worden aangekondigd. We streven er met deze pagina naar zo up-to-date mogelijke informatie te geven over alle vragen die er leven in de Amsterdamse sportwereld.

Wanneer u of uw organisatie met een acuut probleem te maken heeft of het antwoord op uw vraag niet op de FAQ pagina te vinden is kunt u uiteraard contact opnemen. Dat kan met een e-mail aan sport@amsterdam.nl . Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Deel je digitale sportaanbod op Wijamsterdam.nl!

Dat de huidige situatie naast alle onzekerheid ook een heleboel creativiteit en onderlinge hulp en ondersteuning op gang brengt is een mooi om te zien.

De gemeente Amsterdam heeft het platform https://wijamsterdam.nl/ opgezet voor initiatieven die alternatieve diensten aanbieden tijdens de coronacrisis. Ook op het terrein van sporten en bewegen. Wij dagen u uit om via dit online platform initiatieven voor digitaal sportaanbod te delen. Zo kunnen we de Amsterdammer op een andere manier bereiken en fit houden. Deze alternatieve manieren van sporten en bewegen ontstaan overal, maar door ze centraal en gebundeld aan te bieden kan de Amsterdammer deze makkelijker terugvinden.

Wij Amsterdam geeft extra bekendheid aan uw initiatief en zorgt zo dat u vindbaar bent voor iedereen die het nodig heeft. En als u behoefte heeft aan vrijwilligers, dan kunnen zij zich via het platform bij u aanmelden. Samen versterken we elkaar!